Per dur a terme l’acció directa amb els infants i joves, comptem amb una plantilla d’educadors/es i monitors/es als diferents Centres Juvenils de la Federació. La majoria de les persones són voluntàries, aquestes dediquen part del seu dia a dia o dels caps de setmana als infants i joves dels seus centres. Són persones sensibles i compromeses a la realitat social en la qual viuen, i amb ganes d’aportar el seu granet de sorra en l’àmbit de l’educació en el lleure amb un estil salesià.

Com a Federació, posem a l’abast dels centres tots els recursos possibles perquè sigui possible l’oferiment d’un servei d’educació en el lleure de qualitat segons l’estil educatiu de Don Bosco. Un dels recursos que proporcionem són diverses formacions al llarg de l’any, amb l’objectiu de capacitar a les persones que realitzen l’acció directa amb els infants i joves, dotant-les d’una sèrie de capacitats i habilitats per poder realitzar les diferents accions de la forma més exitosa possible.

Nosaltres apostem pel voluntariat, és un dels eixos motors que fan possible el desenvolupament dels nostres projectes i creiem que el voluntariat aporta als joves certes competències. Per això estem adherits a un nou projecte liderat per la Confederació de Centres Juvenils Don Bosco, el projecte Reconoce. Aquest,  l’objectiu principal d’articular una xarxa nacional d’organitzacions que impulsin el reconeixement de les competències i habilitats, obtingudes a través de l’acció voluntària, que millorin la feina dels i les joves.