El Centre Juvenil Salesians de Sabadell van acollir durant el matí de dissabte 12 de novembre la primera jornada formativa orientada als pre-monitors/es de primer i segon any dels diferents centres juvenils de la Federació.

Va ser una jornada molt profitosa on, a més de la sessió formativa, van poder tenir un moment de trobada i compartir experiències que van permetre als participants créixer com a educadors i portar als seus centres diferents visions i formes d’educar.

Es van realitzar tres formacions:
  • Per aquells joves que acaben d’aterrar als centres juvenils (1er any) i encara no saben molt bé que és això d’un esplai, es van fer unes formacions en les quals es treballava que vol dir educar, ser monitor, es discutia quines qualitats havia de tenir un bon monitor… en definitiva, quin ha de ser el rol i la finalitat dels centres juvenils.
  • Pels pre-monitors/es que ja tenen una mica d’experiència (2n any) van estar treballant i reflexionant sobre les bones pràctiques en el centre juvenil. La formació es va enfocar més a compartir les experiències pròpies i reflexionar sobre les actuacions com persones educadores.
  • Pels membres formen part dels equips directius dels centres, es va oferir un monogràfic sobre el treball de la Pastoral amb els equips de monitoratge .

La jornada formativa tindrà continuïtat el proper 14 de gener.