L’Associació Juvenil Sarau i les Salesianes de Terrassa va acollir el matí del passat dissabte 18 de novembre la primera jornada formativa orientada als pre-monitors/es de primer i segon any dels diferents centres juvenils de la Federació.

Va ser una jornada molt profitosa on, a més de la sessió formativa, van poder tenir un moment de trobada i compartir experiències que van permetre als participants créixer com a educadors i portar als seus centres diferents visions i formes d’educar.

Es van realitzar tres formacions:
  • Per aquells joves que estan començant l’experiència de ser monitors/es als centres juvenils (1er any) i encara no saben molt bé que és això d’un esplai, es van fer unes formacions en les quals es treballava que vol dir educar, ser monitor, es discutia quines qualitats havia de tenir un bon monitor… en definitiva, quin ha de ser el rol i la finalitat dels centres juvenils.
  • Pels pre-monitors/es que ja tenen una mica d’experiència (2n any) van estar treballant i reflexionant sobre les bones pràctiques en el centre juvenil. La formació es va enfocar més a compartir les experiències pròpies i reflexionar sobre les actuacions com persones educadores.
  • Pels membres que formen part dels equips directius dels centres, es va oferir un monogràfic sobre la gestió i acompanyament emocional dels nostres monitors i monitores.

 

Les formacions continuaran el proper 13 de gener.