“Cadascú té un motiu per ser monitor, però tots volem el mateix, veure als infants feliços”

Anna Izard va ser una de les premonitores participants en la trobada formativa organitzada per la Federació de Centres Juvenils Don Bosco de Catalunya.

Els Salesians de Sant Vicenç dels Horts van acollir durant el matí de dissabte 16 de novembre la primera jornada formativa orientada als premonitors de primer i segon any dels diferents centres juvenils de la Federació de Centres Juvenils Don Bosco de Catalunya (FCJDBC). Hi van participar 80 joves.

L’Anna Izard, del Centre Juvenil Martí-Codolar, comentava que “aquesta experiència m’ha donat l’oportunitat de conèixer altres joves que com jo dediquem una part del nostre temps als joves i infants. Cadascú de nosaltres té un motiu diferent per ser monitor, però tots acabem volent el mateix; veure feliços als infants.”
D’altra banda, en Sergi Crusells, del Centre Juvenil de les Salesianes de Sant Andreu, explicava que “les dinàmiques realitzades han estat molt bé. Tot i això, considero que es podrien haver fet dinàmiques més profitoses pels participants, ja que eren força comunes”.
La valoració final de la jornada va ser molt positiva, ja que a més de la sessió formativa, van poder tenir un moment de trobada i compartir experiències que van permetre als participants créixer com a educadors i portar als seus centres diferents visions i formes d’educar, basant-se en l’estil de Don Bosco.

Formacions diferenciades per a premonitors de 1er i 2n any
Per aquells joves que acaben d’aterrar als centres juvenils (1er any) i encara no saben molt bé que és això d’un esplai, es van fer unes formacions en les quals es treballava que vol dir educar, ser monitor, es discutia quines qualitats havia de tenir un bon monitor… en definitiva, quin ha de ser el rol i la finalitat dels centres juvenils.
En canvi, aquells joves que ja tenen una mica d’experiència (2n any) van estar treballant i reflexionant sobre les bones pràctiques en el centre juvenil. La formació es va enfocar més a compartir les experiències pròpies i reflexionar sobre les actuacions com persones educadores.