“Ser educador d’un centre de lleure salesià i, per tant, cristià”

Aquest ha estat el nucli de la temàtica de la jornada formativa de la Federació de Centres Juvenils Don Bosco de Catalunya, que ha aplegat a més de 70 joves.

Salesians de Sant Vicenç dels Horts han acollit aquest dissabte 18 de gener a més de 70 joves en la segona jornada formativa orientades a premonitors de primer i segon any dels diferents Centres Juvenils de la Federació de Centres Juvenils Don Bosco de Catalunya (FCJDBC).

La valoració de les jornades ha sigut molt positiva per part de tothom, que a més de la sessió formativa, va tenir un moment de trobada i de compartir experiències.  Els joves han destacat l’ambient familiar que s’ha creat en aquests espais i el fet de poder-se trobar amb joves d’altres centres i realitats que els permeten créixer i millorar com a persona i monitor.
La jornada va iniciar-se amb una pregària, la qual convidava a reflexionar sobre la importància de donar-se als més necessitats. Seguidament, es va iniciar la dinàmica de treball que consistia a dividir els participants en tres grups de treball: dos de premonitors 1 i un de premonitors 2.
El primer grup, format pels premonitors incorporats recentment als centres juvenils, van treballar “sóc educador/a d’un centre de lleure salesià”. El segon grup, estava format pels premonitors amb dos anys d’experiència en centres juvenils i, van estar debatent sobre el fet de ser monitor d’un centre de lleure cristià.

Ariadna Carnero, tècnica de formació