Aquest cap de setmana 16 i 17 de març va tenir lloc a la casa de colònies Mogent de Llinars del Vallès la Festa de la Federació de Centres Juvenils Don Bosco de Catalunya (FCJDBC), anomenada col·loquialment “la Fede”.
Van participar-hi més de 500 infants i joves, i un centenar d’educadors i educadores de 10 Centres Juvenils de Salesians i Salesianes, i també algun altre Centre d’arrels salesianes.

Enguany és el primer cop que es realitza aquesta trobada, que engloba els infants de primària (5 a 11 anys) que participaven en “La Festa dels Esplais” i els de secundària (12 a 18), que ho feien a la “Fede Fest”.

Els de primària van ser-hi durant el matí de dissabte i fins la tarda, moment en el qual van arribar els de secundària, que s’hi van quedar fins diumenge al migdia. Aquest moment de trobada entre infants i joves de diferents edats i procedències va ser un moment molt enriquidor que es va concretar en el moment fraternal de compartir el berenar.

La dinàmica lúdica i educativa de “Jumanji” com a fil conductor

Un tauler de la coneguda pel·lícula va ser el punt de partida de l’ambientació lúdico-educativa de la Festa. Els infants i joves varen simular que estaven dins el joc de “Jumanji” i havien d’anar superant diferents proves per a poder-ne sortir i tornar a la realitat.

En aquest sentit, aprofitant la necessitat de treball en equip per a sortir de “Jumanji”, es va treballar el valor del compromís, aplicable en diferents contextos: comprometre’s amb una persona (amic o amiga), una causa, un treball, un estudi, un animal, etc.

I com aquest compromís, entès com a servei a l’altre o a una causa justa, fa experimentar un sentiment de felicitat molt important i és un element de motivació fonamental per impulsar valors transversals d’humanitat, amor, amistat, amor al coneixement, creativitat i il·lusió, entre d’altres.