El Centre Juvenil Salesians de Sabadell van acollir durant el matí del dissabte 14 de gener la segona part de les formacions que es van iniciar el passat 12 de novembre.

Va ser una jornada molt profitosa on, a més de la sessió formativa, van poder tenir un moment de trobada i compartir experiències que van permetre als participants créixer com a educadors i portar als seus centres diferents visions i formes d’educar.

Es van realitzar tres formacions:

  • Per aquells joves que han començat l’aventura del monitoratge (1er any) es va fer una formació de què significa formar part d’un Centre Juvenil de caire salesià. A més, van poder debatre i discutir la seva actuació en diferents casos proposats. La Federació té molt clar que una de les millors maneres d’aprendre és a partir de l’experiència dels altres.
  • Pels pre-monitors/es més experimentats (2n any) van estar treballant i reflexionant com el seu centre, a més de salesià, és també un centre cristià i, per tant, entenen que aquest carisma ha de ser present amb el centre juvenil. Es van adonar que moltes de les coses que ja fan -sense ser-ne- conscients són aspectes que apropen als infants i joves (i a ells mateixos) a Jesús.
  • Finalment, les persones que formen part dels equips directius dels centres, es va oferir un monogràfic sobre la gestió dels equips de monitors i monitores del compromís i la responsabilitat.