“Aquesta formació ha superat les meves expectatives i ha suposat un replantejament de la meva fe”

Explica Miquel Vilaseca, un dels participants del curs de formació de monitors, directors i coordinadors de pastoral d’aquest agost a Llinars del Vallès.

Aquest mes d’agost ha tingut lloc els curs de formació de monitors, directors i coordinadors de pastoral organitzats per la Federació de Centres Juvenils Don Bosco de Catalunya, on joves de tota la Moguda Juvenil Salesiana (MJS) de Catalunya, Osca, Menorca i València, any rere any, es formen.

Enguany en aquests cursos de la DB Academy “Escola de superherois” hi han participat 46 monitors, 13 directors i 8 coordinadors de pastoral. Han estat deu dies molt intensos on s’han viscut noves experiències, conegut gent amb altres realitats i aprofundit en la fe.

Tant els participants com els formadors esperen que tot el que s’ha après durant tots aquests dies no es quedi a Llinars, si no que se sigui capaç de traslladar-ho a la tasca educativa perquè els infants i joves treguin el màxim profit en el seu creixement personal.

Testimonis dels participants

L’Adrià Martos i l’Anna Faner, participants en el curs de monitors de Salesians de Rocafort i Ciutadella respectivament, expliquen que han après les nocions bàsiques en diversos àmbits, des de l ’excursionisme fins al Sistema Preventiu de Don Bosco.

“El voluntariat que fem s’adreça als infants i joves. Si no ens posem a la seva pell i veiem el nostre paper com a monitors des de fora, mai podrem arribar a entendre el sentit d’allò que vivim en els nostres centres ni podrem millorar-ho”, explica l’Adrià.

Per la seva part, l’Anna afegeix: “a part de tots els coneixements i habilitats que hem adquirit durant aquests dies, hem tingut també la gran sort de poder gaudir moments de reflexió personal i de convivència que ens han permès créixer com a persones.”

La Vero Collado, de la MJS Sarrià explica que en el curs de directors es treballen aspectes de lideratge d’equips, pedagogia del lleure i de la important feina d’acompanyar, entre d’altres.  “Però no únicament ens emportem coneixements teòrics, si no que alhora hem aconseguit crear un grup d’amics que, certament, s’assemblen més a una família”, sentencia.

En Miquel Vilaseca, de les Salesianes de Sant Andreu ens explica que en el curs de coordinador de pastoral s’ha treballat la importància de la Fe ens els centres, i com apropar el missatge de Jesús als infants i joves. “El curs ha superat les expectatives, tenia la idea d’una formació molt teòrica, i ha resultat ser un replantejament de la meva fe”.