Les Salesianes de Sant Andreu han acollit aquest dissabte 10 de novembre durant el matí la primera jornada formativa orientades a premonitors, coordinadors de pastoral, directors i titulars dels diferents centres juvenils de la Federació de Centres Juvenils Don Bosco de Catalunya (FCJDBC). Cal destacar, que aquestes jornades han estat l’últim acte públic que ha realitzat Christian Casas com a president de la federació.

La jornada va començar amb una pregària que ens convidava a endinsar-nos en el món del lleure. Tot seguit, els participants es van dividir en tres grups de treball.

  • El primer grup, format pels premonitors i premonitores incorporats recentment als centres juvenils, van treballar “el concepte d’educació i el perfil de l’educador”. La Judith Loire, una de les participants, del CJ Sant Andreu, va explicar que, “és molt adequat formar-nos mitjançant dinàmiques, ja que serem futurs monitors de lleure i, nosaltres haurem d’educar a través d’activitats com aquestes, alternatives i divertides.” A més, també va comentar “gràcies a aquesta formació va poder veure diferents opinions i realitats en els diferents centres”

 

  • El segon grup, format per premonitors/es que ja porten dos anys, van estar treballant i reflexionant sobre les bones pràctiques en el centre juvenil. El grup de participants va sortir molt content i van conèixer molt més els altres centres de la federació.

 

  • Per últim, el tercer grup de coordinadors i coordinadores de pastorals, i equips directius, van estar parlant sobre aprofundir en la pastoral juvenil salesiana i la responsabilitat que té l’equip directiu. Raquel Gámez, una de les participants, del CJ Martí Codolar, ens va confessar que “quan et diuen que has de matinar un dissabte per anar a fer formació la veritat que no motiva gaire, per a què enganyar-nos” però, tot seguit, va destacar que “un cop et trobés allà t’adones que val la pena matinar, que guanya molt més tot allò que t’emportes cap a casa après i, que el tema de matinar es queda enrere”

La valoració de la jornada va ser molt positiva, ja que es van reunir més de 110 joves procedents de diferents centres, que a més de la sessió formativa, van poder tenir un moment de trobada i compartir experiències que permeten als participants créixer com educadors i portar als seus centres diferents visions i formes d’educar, basant-se en l’estil de Don Bosco.