Salesians Martí Codolar, el Tibidabo i Salesianes Santa Dorotea acullen la Fedefest 2018

Dissabte 19 de maig, set centres de la Federació de Centres Juvenils Don Bosco de Catalunya -CJS Som-hi Tots de Badalona, CJS Meridiana, CJS La Sala de Sabadell, CJS Martí-codolar, CJS Terrassa, AJ Sarau de Terrassa i l’Esplai Arrels de Sant Boi de Llobregat- van participar en la Fedefest 2018, una activitat que reuneix els infants d’entre 12 i 16 anys que participen en les activitats de lleure de la Moguda Juvenil Salesiana.

La Festa d’enguany volia commemorar el 130è aniversari de la visita de Don Bosco i per això els joves van realitzar una ruta molt particular: la ruta 1815 recorrent el skyline de Barcelona. Aquesta particular DonBoscoline va reunir tots els centres a la Finca Martí-Codolar, just sota el cedre on es va realitzar la famosa fotografia de la visita de Don Bosco a Barcelona del 1888.
Un cop allà reunits va aparèixer una modernitzada i actualitzada Donya Dorotea de Chopitea que estava al dia de les últimes tendències i s’havia reconvertit en una “motera influencer” que convidava als joves a seguir la ruta salesiana de Barcelona. Just en aquell moment arribava un clàssic Don Bosco amb sotana, una vespa i un munt de mapes fets a mà sota el braç per a dir als joves que tanta modernitat no és necessària, que amb la senzillesa també es poden fer grans activitats.
D’aquesta manera és com els 125 joves i la trentena d’educadors que participaven a la Festa van començar la Ruta 1815, una ruta que els faria pujar a peu al Temple del Sagrat Cor del Tibidabo mitjançant una cursa d’orientació entre 9 grups (val a dir que alguns van tenir forces dificultats per a poder trobar el seu camí i vèncer la forta pujada però finalment tots van aconseguir superar els 7 km de recorregut i 500m de desnivell).
Un cop superat el repte amb esforç, compromís i treball en equip van poder demostrar les seves habilitats creatives i artístiques a través d’un conjunt de tallers de fotografia, malabars, pintura, macramé, percussió, interioritat i arts marcials. Aleshores Don Bosco i Dorotea van enviar als nois a l’últim destí del dia: l’Escola Santa Dorotea de Sarrià, tancant així el viatge que va fer Don Bosco fa 130 anys.
Ben a prop d’aquella primera presència salesiana a Espanya es va tancar la festa de la millor manera possible: amb música i un sopar realitzat per la Fundació Jovent. Després de totes les experiències viscudes el dia va culminar amb unes bones nits molt emotives que  van ajudar a recordar els valors de la MJS que s’havien viscut durant el dia: esforç, creativitat i alegria.